Norges bredeste relesortiment

Norges bredeste relésortiment

Vi tilbyr reléer for de fleste industriapplikasjoner og har ett komplett sortiment av ulike reléer, fra bare noen få mA til tusentalls ampere. Våre reléer håndterer alt fra små styresignal til tunge motorlaster og varmestyringer.

Vi kan fra vår ledende leverandør ComatReleco tilby markedets mest komplette relésortiment. Med mer enn 50 års erfaring og kjernekompetanse av akkurat relédesign og produksjon, finnes det reléer for de fleste applikasjoner. I seriene Interface-, miniatyr- og industrireléer tilbys releer med opptil 4 vekslende kontakter. Ett brett sortiment av ”spesialreléer” for tøffere laster finnes også innenfor hver serie.

Kunnskap

Interfacerelé

Interface reléene er optimale for å styre laster opp til 10 A og er små av størrelse. Vi har også en 2-polt variant som håndterer å styre laster opp til 5 A, noe som gjør det mulig å spare plass i el-tavler og skap. Til disse finnes mange ulike tilvalg og kontaktalternativ for å få en så kundetilpasset og økonomisk løsning som mulig.

Miniatyrrelé

Miniatyrreléer har lignende egenskaper som større industrireléer, men med mer kompakte mål. C9- og C7-reléene i miniatyrserien er 4- og 2-polte og håndterer laster opp til 5 A samt 10/16 A. Ett perfekt relé for applikasjoner med litt mindre laster og ved plassproblemer. Selv til disse finnes det mange ulike tilvalg og kontaktalternativ for å få en så kundetilpasset og økonomisk løsning som mulig.

Industrirelé

Reléserien med størst utvalg med klassiske 11-pins reléer og lastspenninger opp til 16 A. Større fysiske mål betyr att kraftigere kontakter får plass. Modeller finnes for høye DC-spenninger og induktive laster. Reléene i denne serien finnes både som 2-, 3- og 4-polte med ulike tilvalg og kontaktalternativ for å få en så kundetilpasset og økonomisk løsning som mulig.

Inngående reléer

 • C10 interfacereléer, 1-polte 10 A
 • C12 interfacereléer, 2-polte 5 A

Inngående reléer

 • C7 miniatyrreléer, 1- og 2-polte 10 A och 16 A
 • C9 miniatyrrelé, 4-polte

Inngående reléer

 • C3 industrireléer, 3-polte 10 A (11-pins)
 • C4 industrirelé, 4-polte 10 A
 • C5 industrirelé 2- og 4-polte 16 A

SÅ ENKELT FINNER DU DIT COMATRELECOS RELé

1

På alle releer kan du enkelt se på testknappens farge
hvilken spolepenning det er på respektive rele.
Blå = DC
Rød = AC 
Grå = AC/DC (multispole)

2

Det står også trykt på toppen av 
releet hvilken spolespenning det er

På siden av releet står det
trykt en modell-betegnelse

4

Trykt på siden kan du også se maks. brytestrøm 
vid AC 1 respektive DC1 last

5

På soklene kan du se en modell betegnelse, 
som forteller hvilken sokkel det er

HVORDAN FINNER JEG RETT RELÉ FOR MIN APPLIKASJON?

Viktige ting å tenke på innen du velger relé:

Hvor mange relekontakter behøves?
Hva er det for last som skal aktiveres/brytes?
Behøves noe tilvalg, eks, LED indikering eller slukkediode?
Hvilken spolspenning behøves?

Med denne informasjon går det som oftest å finne et relé som er tilpasset for din applikasjon. Vi hjelper deg gjerne, slik at finner rett relé!

 

HVA SKAL JEG AKTIVERE/BRYTE FOR TYPE LAST?

Dette spørsmålet avgjør som oftest hvilket relé du skal velge til din applikasjon. Dette for at du skal få en så bra applikasjon som mulig, være seg om det gjelder signal eller tyngre induktive laster som kan forårsake feil type relé og skape dyr driftsstopp. ComatReleco har tatt frem mange ulike kontaktalternativ for at du skal få et relé som er så bra tilpasset til din applikasjon som mulig. Vi hjelper deg gjerne gjeldene hvilke kontaktalternativ som finnes og når de bør brukes. Ikonene nedenfor viser de ulike alternativene som reléene kan brukes til for å få ut full potensiale.
 

HVA KAN RELÉET BRUKES TLL?

Standardreléer passer til de aller fleste applikasjoner for styring av laster.
Signalreleene passer bra til styring av lave laster som f.eks. signal laster fra PLS etc.
Gullpletterte relekontakter har en bedre ledningsevne, noe som gjør at disse er bra for å kontrollere lave strømmer. Gullpletteringen beskytter også mot oksidering ved lengre lagerhold.
Kraftreleer er bra på å håndtere tøffe DC-laster og har en høy bryteytelse.

Reléer med standardkontakt

Reléer med standardkontakter benyttes i de mest vanlige generelle applikasjonene som f.eks. automasjon, pneumatikk, varmeregulering, signalering, inn-/utgangsreléer m.m. 

C3-A30, C5-A30, C7-A10, C7-A20, C9-A41 m.fl.
 

Reléer med tvillingkontakt

Reléer med tvilling kontakt benyttes ved lave strømmer, f.eks. PLS signaler typisk fra felt til PLS.  Releet har doble kontakter, for å forminske overflate motstand. Dette gjør dem pålitelige og håndterer de minste strømmer ned mot 1 mA/5V. Kontaktene har også gullplettering 0,2 µ gull som standard. 

C3-T31, C7-T21, C10-T13
 

Reléer med gullplettering

Relé med ren gullplettering har 10 µ gull på kontaktene og benyttes oftest i samband med lave strømmer. Tester bekrefter en minste strøm på 10 mA, men av erfaring vet vi at lavere strømmer enn 10 mA fungere utmerket.

C3-A38, C4-A48, C5-A38, C7-A28

 

Reléer med åpen kontakt

Relé med åpen kontakt er spesielt designet for DC-laster. En åpen kontakt har et gap på 1,5 mm, noe som gir en økt bryteytelse. Reléet har ingen mekanisk flaggindikering men de går å få med LED indikering, slukkediode eller polaritetsbeskyttelse som tilvalg.

C3-G30, C5-G30, C7-G20
 

Remanensreléer

Et remanensrelé/skrittrelé arbeider i praksis som et impulsrelé. Forskjellen er at remanensreléet har to innganger, en for innkobling og en for utkobling (on/off). Minste pulslengde for on/off-kontroll er 50 ms.
  
C3-R20, C4-R30, C5-R20, C9-R21
 

Reléer med gaffelkontakt

Reléer med gaffelkontakt har to kontakter i serie for å øke bryteytelsen av høye DC-laster. Kontaktgapet er 3,4mm (1,7mm+1,7mm), noe som gir økt bryteytelse. Anvendelige applikasjoner er kraftstasjoner. Reléet har ingen mekanisk flaggindikering men går å få med LED indikering, slukkediode og polaritetsbeskyttelse som tilvalg.

C3-X10, C4-X20, C5-X10, C7-X10
 

Reléer med blow out magnet

Relé som har gaffelkontakt med blow out-magnet er spesielt tatt frem for meget høye DC-laster. Reléet har to kontakter i serie med et gap på 3 mm (1,5 mm+1,5 mm). Mellom kontaktene sitter en magnet som blåser ut eventuelle gnister ved åpningtidspunkt av kontakten. Dette forlenger gnistens bane, noe som medfører at reléets kontakter beskyttes fra å bli sveiset sammen. Reléene får da en lengre levetid. Typiske applikasjoner er kraftstasjoner.

C3-M10, C5-M10
 
ComatReleco har en mengde ulike reléer med forskjellige antall kontakter som håndterer bryting av DC-laster bedre enn vanlige standard reléer. Belastningskurven for DC-laster får aldri overskrides ettersom dette skulle lede til gnistutvikling eller eventuell ødelegge reléet umiddelbart. Kurver og diagram som viser bryteytelse finnes i sin helhet fra respektive relées produktside på oem.no. Finner du likevel ikke rett relé så finnes det utover disse også reléer fra: Mors Smitt, Delcon Interface reléer, statiske reléer fra Elco, Crouzet, Crydom, og kontaktorer fra Lovato Electric mm.

EKSTRA TILVALG

Til våra elektromekaniske reléer fra ComatReleco finnes også mange ekstra tilvalg som i kombinasjon med våre kontaktalternativer gjør oss unike når det gjeller kundetilpassede løsninger. Nedenfor vises noen eksempler på tilvalg som finnes:

 • Multispole (24 VAC/DC)
 • Slukkediode (friløpsdiode)
 • LED-indikering
 • Polaritetsbeskyttelse ved DC
 • RC-ledd

SPESIALLØSNINGER FRA COMATRELECO

ComatReleco tilbyr ikke bare tradisjonelle elektromekaniske reléer, men også spesialreléer i form av f.eks. statiske reléer og kommunikasjonsreléer. De er spesialister og er i fremkant av utviklingen av tradisjonelle reléer. De statiske reléene passer med at de ikke har noen bevegelige deler til hurtige til- og fra-slag og applikasjoner med høy frekvens. Med hjelp av kommunikasjonsreléet kan man styre og kontrollere din applikasjon via en PC eller en smart telefon hvor enn du er.
 

STATISK RELÉ

Det statiske reléet har ingen bevegelige deler som slites, hverken elektrisk eller mekanisk, noe som gir lang levetid på reléet. De statiske reléene passer utmerket i applikasjoner med frekvente koblinger. Reléet håndterer 3 A AC og 6 A DC.
 

CMS10R det moderne reléet

CMS-10R er et eksternt overvåkings- og kontrollsystem for industri- og eiendomsapplikasjoner. Enheten har "out-of-the-box" -funksjonalitet. Etter tilkobling kan du konfigurere direkte uten tilleggsinnstillinger (eSIM). Ekstern konfigurasjon gjøres via en brukervennlig IoT-portal i nettleseren, du trenger aldri å koble deg fysisk til enheten for konfigurasjon. Ekstern konfigurasjon er også mulig via Android / iOS-apper. Systemet rapporterer statusendringer på de digitale og analoge inngangene via mobilnettverket via pushmeldinger, e-post eller SMS. 
Utgangene kan kontrolleres via en nettleser (IoT-portal) eller en app på en smarttelefon / nettbrett. I tillegg kan utgangene aktiveres ved å ringe eller sende en SMS til enheten. (konfigurert i innstillingene). CMS-10R bruker eSIM, og enheten velger automatisk mobilnettverket med det beste signalet til enhver tid. Det er mye tid å spare på å bruke dette systemet. Ved å motta oppdateringer om applikasjonens status på inngangene, samt fjernstyre reléutgangene, når og hvor du vil, og dermed forutsi eller forhindre problemer som kan oppstå med applikasjonen.

Sammen med comatreleco kan vi på oem automatic hjelpe deg finne rett relé til din applikasjon.

Trenger du teknisk hjelp?
Joachim BjellandJoachim Bjelland

Produktansvarlig

004790785581 90 78 55 81

Send e-post Send e-post

Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post