Ladestasjoner Norge

Vi har produkter til ladestasjoner for elbiler

Med den kraftige veksten i salg av elbiler er elbillading etterspurt. Ladestasjoner dukker opp rundt om i landet og har virkelig blitt en ny del i samfunnet. Det er nå veldig mange ladepunkter i Norge, og mange har egen ladestasjon hjemme.

Med den økende etterspørselen etter hjemmeladestasjoner, ser vi også en økning av nye elbil-ladebedrifter på markedet. Så, hva går egentlig inn i en Elbil ladestasjon?
Du kan bruke noen av de følgende elektrokomponentene i El-bil ladestasjonen hvis du er en produsent. Det er viktig å ha de mest effektive komponentene i en EV-ladestasjonen for å bidra til en brukervennlig, estetisk tiltalende og svært effektiv investering.
For å gi deg en idé, vil vi vise noen av komponentene som utgjør en EV-ladestasjon. 

 

Kunnskap

LADEKABLER FRA HARTING

Fra HARTING tilbyr vi høykvalitets ladekabler med kontakt på den ene enden og åpen ende på den andre siden, som blant annet kan monteres med kabelsko. Dette er perfekt for produsenter av ladestasjoner og ladebokser. I vårt sortiment kan vi også tilby inntak fra samme produsent, disse leveres med kortere kabel som monteres fra fabrikk.

Les mer om ladekabel her!

 • Type 2 standard
 • Avisolert ende
 • Forskjellige lengder på forespørsel

AMOCHARGE KABEL FRA AMOKABEL

En halogenfri hybridkabel fra AMO. Designet for installasjoner hvor det er behov for strømforsyning, signal og kommunikasjon. Oppfyller kravene til de ulike typene kommunikasjon som brukes på ladestasjoner for elektriske kjøretøy. AMOCharge er designet slik at den kan installeres i flere typer miljøer, inkludert direkte nedlegging i bakken.

Les mer om kabelen her!

 • 1-fase og 3-fase
 • Ethernet, for kobling til blant annet skytjenester
 • Signal, for å styre effekt og måle energi

SIGNALLAMPER FRA BACO

Med hjelp av signallamper kan du enkelt visuelt indikere hvilken status ladestasjonen er i. Du kan eksempel benytte rød og grønn lampe for å vise om laderen er klar til bruk eller ikke. Våre lamper finnes i 5 forskjellige farger med driftsspenning fra 12 til 230 VAC/DC. Hele sortimentet med signallamper og nødstoppknapper er godkjent for IP66 og IP69K for tøffe miljøer og tåler drift fra -25 °C og opp til 70 °C. 

Les mer om signallamper her!

 • IP66, IP69K
 • Enkel installasjon
 • ISO 13850 godkjente nødstopp knapper 
 • Levetid 50 000 timer
Signallamper fra Baco

ENERGIMÅLERE FRA LOVATO

For å kunne avlese den utnyttede effekten kan energimålere benyttes i ladestasjoner. Energimålere viser ikke bare den forbrukende strømmen, men kan også benyttes som en liten PLS. Du kan f.eks. bryte en krets om strømmen går over en viss verdi. I vårt sortiment av energimålere finner du alt fra 1-fase til 3-fase, opp til 80 A direktemåling, med eller uten MID-sertifisering og mye annet.  

Les mer om energimålere her!

 • 1-fase, 3-fase
 • Mulighet for BUS-kommunikasjon
 • Opptil 80 A i direktemåling
 • MID-sertifiserte 
   

VARMEELEMENTER FRA STEGO

For at din ladestasjon skal vare så lenge som mulig i vårt nordiske klima behøver temperatur og fuktighet i ladestasjonen kontrolleres. Rett klima i laderen øker levetiden på de elektroniske komponentene og dermed levetiden på hele applikasjonen. Med Stego, som er en markedsledende aktør innen klimatisering i el-taler og skap, kan vi tilby et bredt sortiment av varmeelementer, varmevifter og filtervifter og temperaturregulering. Våre ultra tynne varmeelementer med en tykkelse på kun 8 mm passer perfekt til applikasjoner hvor det er dårlig med plass. Med vårt brede sortiment kan vi tilby løsninger som er tilpasset dine behov. 

Les mer om varmeelementer her!

 • Bredt sortiment
 • Varianter med integrert termostat
 • Ultra flate modeller, kun 8 mm
 • Lang levetid
   
Varmeelement Stego
Termostater fra Stego

TERMOSTAT FRA STEGO

For at du skal få et bra klima i dit el-skap bør du benytte termostater eller hygrostater samt sensorer som overvåker fukt og temperatur i din applikasjon. Vi kan tilby både mindre tekniske og økonomiske løsninger, men også mer avanserte løsninger for å oppnå maksimal levetid på de elektroniske komponentene.

Se hele vårt sortiment av termostater 

Smart sensoren CSS014 fra Stego er et meget bra alternativ for å overvåke fukt og temperatur og den kombinerer tre funksjoner i ett produkt: sensor, grensesnitt og sender. CSS014 registrerer elektronisk temperatur og luftfuktighet for så å omforme verdiene til et analogt signal og sende dette signalet til overordnet styresystem. 

 • Bredt sortiment
 • Hygroterm (kombinert termostat og hygrostat)
 • Høy nøyaktighet
 • I/O-link som opsjon

AUTOMATSIKRINGER FRA LOVATO 

Fra vår leverandør Lovato kan vi tilby ett bredt sortiment av automatsikringer. Lovatos produkter ligger i framkant innen E-mobility og benyttes flittig i ladestolper og kontrollskap rundt om i Europa. Med Lovatos hundreårige erfaring innen design og produksjon av tavlekomponenter og konkurransekraftige spesifikasjoner og løsninger har vi gode løsninger å tilby. 

Les mer om automatsikringer her! 

 • C-karakteristikk opp til 44 kW
 • Driftstemperatur -40°C til +70°C
 • Bredt sortiment av tilbehør
   
Lovato automatsikringer

EDGE GATEWAY FRA ADVANTECH

Når flere ladeplasser skal sentraliseres benyttes ofte en gateway for å samle sammen eksempel energien eller andre data fra ladeplassene. Dette kan på en enkel måte utføres med en Edge Gateway, som filtrerer og sender videre felles data til et mer egnet sted via for eksempel OPC UA eller MQTT.

Les mer om produktene her!

 • Filtrerer dataene inne de sendes videre
 • Støtte for over 200 ulike typer protokoller og PLS
 • Enkel programvare for konfigurering
Ladestasjoner

STORT BEHOV AV LADESTASJONER I NORGE

2021 var et rekordår for salg av nye personbiler. Rekorden fra 1986 ble slått. I 2021 ble det solgt 176 276 nye personbiler, hele 113 715 var helt elektriske personbiler. Det vil si 64,5 % av salget var helelektriske biler. Myndighetene ser at behovet av hurtigladestasjoner øker og at det mangel på dette i dag. Det antas å være 2 millioner lette elektriske kjøretøy (person- og varebiler) i 2030 og man vil behøve flere tusen nye hurtigladestasjoner. Rapporten anslår at man vil behøve 11 000 hurtigladestasjoner til lette elektriske kjøretøy i 2030. I dag er det rundt 4000 hurtigladere. Så det er helt klart et stort behov for ladestasjoner i fremtiden.

Denne artikkelen ble utviklet for å hjelpe folk og bedrifter som er interessert i å designe og bygge el-ladestasjoner. Vi er tilgjengelig for å svare på alle spørsmål du måtte ha eller noen av komponentene ovenfor. Ring oss på 32 21 05 05 eller send en e-post til [email protected]

Les mer om elbil salgsstatistikk her : ofv.no (Opplysningsrådet for veitrafikken)

Les mer om kunnskapsgrunnlaget om utbygging av ladestasjoner her: Kunnskapsgrunnlaget om utbygging av ladeinfrastruktur er klart - regjeringen.no (eller regjeringen.no)

Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post