HVA SKAL JEG VELGE, STATISK ELLER ELEKTROMEKANISK RELÉ?

Vi tilbyr et bredt sortiment av både elektromekaniske og statiske releer der funksjonene mellom reletypene skiller seg fra hverandre. Disse forskjellene er store avhengig av applikasjon. Vi hjelper deg med å forklare de viktigste forskjellene.

Levetid

Et elektromekanisk rele er som det er skrevet oppbygget med mekaniske deler. Ved frekvente vekslinger kommer mekanikken i releet til å slites ut. I applikasjoner med frekvente vekslinger er et statisk rele et bedre alternativ da de ikke har noen bevegelige deler som påvirkes av slitasje. Levetiden på et statisk interfacerele tilsvarer ca. 3-4 elektromekaniske releers levetid og man får disse med 10 års garanti ved korrekt drift.

Antall kontakter

Delcons statiske interfacerele har 1 kontakt, enten 1 NO, 1 NC eller 1 vekselkontakt (0,8 A). Behøver de flere kontakter er et elektromekanisk rele et bedre alternativ da de finnes med 4 vekslende kontakter - 16 A.

Type av applikasjon

Comat/Relecos elektromekaniske releer finnes med en rekke ulike kontaktalternativ avhengig av hvilken last som skal styres. Blow-out magnet med økt kontaktgap er et eksempel på kontaktalternativ for å håndtere induktiv last. Tilsvarende funksjon for å bryte opp samme type av last finnes også i Delcons sortiment men med mer avansert teknikk f.eks. for å filtrere bort forstyrrelser fra nærliggende kabler, dette gjør releet mer egnet for installasjon i f.eks. prosessindustri.

Vi har et bredt sortiment på lager av både DELCON og COMAT/RELECO samt andre reletyper. Er du fortsatt usikker på hvilket rele som passer i din applikasjon? Kontakt oss så finner vi sammen frem rett rele til din applikasjon.

Finn ditt statiske interfacerele her

Finn ditt elektromekaniske rele her

      

Kunnskap
Trenger du teknisk hjelp?
Joachim BjellandJoachim Bjelland

Produktansvarlig

004790785581 90 78 55 81

Send e-post Send e-post

Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post