Releco releskole del 2

Reléskolen del 2 - Har du rett relé til din last?

Gapet mellom relékontaktene og hastigheten kontaktene åpner med påvirker lengden og varigheten av lysbuen som skapes mellom kontaktene. Denne lysbuen reduserer levetiden til reléet, så jo kortere lysbuen er og jo kortere tid mellom kontaktene, jo bedre.

Ved tilkobling av DC-laster er et gap på 0,5 mm mellom kontaktene i de fleste tilfeller tilstrekkelig for å slukke lysbuen. Men når vi snakker om strømmer på 10 A og over, kan styring av DC-belastninger være svært problematisk med tanke på holdbarheten til reléet. Slitasje på kontaktflatene på grunn av elektriske lysbuer etc. forårsaker reell skade på kontaktflatene, som dermed påvirker reléets levetid og pålitelighet.
ComatReleco tilbyr flere løsninger for å løse dette problemet:

Kunnskap

kontaktmaterialet

ComatReleco er den første som bruker AgSnO2-kontaktmateriale i kontaktflatene sine, noe som reduserer erosjonen av kontaktflaten og sammensveisingen av kontaktene. I tillegg kan holdbarheten til kontaktene forbedres som følger:

kontakter i serie

Seriekobling av kontaktene dobler kontaktgapet og forbedrer dermed bryteevnen til DC-laster.

kontakter i parallell

Parallellkobling av kontakter forbedrer ikke bryteevnen, men forbedrer påliteligheten.

dobbelt make

Double Make er det samme som to kontakter koblet i serie. Dette gir bedre bryteevne for store DC-belastninger.

Double make - kontakt og magnetisk blåsning

Det er også releer utstyrt med en Double Make-kontakt og magnetisk blåsing (magnetisk blow-out). Magneten utvider avstanden tilbakelagt av buen og slukker den. I tillegg gir ComatReleco sitt utvalg muligheten til å bruke materialer med spesielle egenskaper innen lastkontroll. Kontakter belagt med wolfram tåler for eksempel temperaturer på opptil 1000ºC. Tungsten-belagte kontakter er tilgjengelig fra ComatReleco C7-produktfamilien. Denne modellen tåler en induktiv belastning på opptil 500 A i 2,5 ms. I tillegg kommer et relé som tåler 800 A / 200 μs for styring av for eksempel LED-lys.
Releco dobbelt make

se vårt utvalg her

Trenger du teknisk hjelp?
Joachim BjellandJoachim Bjelland

Produktansvarlig

004790785581 90 78 55 81

Send e-post Send e-post

Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post