OEM Automatic feirer 40 år

Vi feirer 40 år!

For 40 år siden, i 1982, valgte vårt moderselskap OEM Automatic i Sverige å opprette en avdeling i Norge. Vi spoler båndet litt tilbake og vil først fortelle deg hvordan OEM Automatic startet i Sverige.

Firmanyheter

OPPSTART

I 1974 valgte familiene Franzén og Svenberg å flytte fra Stockholm til Tranås utenfor Jönköping for å realisere drømmen om å bygge en familiebedrift med fokus på det svenske markedet. Hans og Siv Franzén, og Agne og Inger Svenberg startet deretter OEM Automatic AB med fokus på salg av komponenter til automasjonsbransjen. En rekke leverandørsamarbeid ble etablert og svenske kunder begynte å bli behandlet.

Oppsøkende og personlig salg var sentralt i bedriften fra starten. OEM Automatic bygget opp et produktspekter basert på små og mellomstore produsenter hvor bedriften kunne bli en betydelig part for produsenten og dermed kunne påvirke utviklingen ut fra kundenes behov. Kunnskap om markedet og gode relasjoner til både leverandører og kunder bidro til utviklingen av både kundemassen og sortimentet.

Valget av Tranås skyldtes at det generelt var billigere å drive fra en mindre by enn Stockholm, mens avstanden til de største industriregionene i Stockholm, Gøteborg og Malmö var omtrent like langt.

 

EKSPANSJON

I løpet av 80-tallet økte ambisjonene om å ekspandere, takket være en positiv inntekts- og resultatutvikling. På begynnelsen av 1980-tallet ble det etablert datterselskaper i Finland, Norge og Danmark. Tanken med dette var både å utnytte de sterke relasjonene som var bygget til produsenter i nye geografiske markeder, men også å utdype samarbeidet med produsentene for å bli en viktigere partner og dermed øke stabiliteten i virksomheten. Idag er OEM Automatic AS er en del av et større internasjonalt selskap, OEM International AB. OEM International består i dag av 37 enheter i 15 forskjellige land.

 
Karta OEM Automatic
Finn Halmrast_OEM Automatic feirer 40 år

NORGES STYRKE MED KVALITETSLEVERANDØRER

Flere av våre leverandører har vært med oss siden 1982, som f.eks Crouzet (tidligere Syrelec), ComatReleco og BACO. Å tilhøre en større gruppe som OEM Automatic er i dag, betyr nettopp at vi har muligheten til å representere de beste produsentene på markedet. Vårt tette samarbeid med våre produsenter gjør at vi kan hjelpe deg som kunde med ulike utfordringer og bruksområder. Våre tette bånd til produsentene gjør også at vi sammen med deg som kunde kan være med på å påvirke produktutviklingen. Våre produktansvarlige har dyp produkt- og applikasjonskunnskap. Vår lokale tilstedeværelse gjør at det er både enkelt og greit for deg som kunde å kontakte oss eller få besøk av en av våre selgere.
 
 

KONTINUERLIG UTVIKLING

Det viktigste ledende prinsippet for OEM Automatic er fortsatt å være produsentenes beste markedsføringsalternativ i det lokale markedet. Dette beviser vi ved å ha den beste salgsorganisasjonen og en sterk markedsposisjon. Investeringer i logistikk og markedskommunikasjon har vært nødvendig for å skape et moderne og fremtidsrettet selskap.

Gjennom stadig utvikling av kompetanse, sortiment, kvalitet og service skal vi fortsette å gi våre kunder den best tenkelige støtten i mange år fremover!

Vi vil benytte anledningen til å takke alle våre kunder gjennom årene, både nye og gamle, som har bidratt til vår posisjon i markedet i dag. Vi ser lyst på fremtiden og går inn i 2023 med håp og tro på at det vil bli et godt og sunt år for oss alle.

 
 
Personal OEM Automatic As
Høy trivsel og stort engasjement! Mange av våre ansatte har vært med oss i mer enn 10 år, et par av oss feiret 25 år i OEM Automatic i år.
 
Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post