THK

THK - The Mark of Linear Motion
THK's kreative ideer og unike teknologi har gjort selskapet til en pioner innen utviklingen av mekanismer for lineær bevegelse (lineærstyring). I dag er deres enheter for lineær bevegelse en uunnværlig komponent i mekaniske og elektroniske systemer innenfor et bredt spekter av industrier. THK har også utviklet mange andre unike mekaniske komponenter, inkludert momentkulelager, kulskruer, kryssrullelager og lenkearmer. I dag anses THK for å være verdensledende innen sin bransje og er et etablert merke over hele verden.
 

THK produserer ledeskinner og kuleskruer både i Asia, Europa og USA, og tilbyr et bredt utvalg av produkter for alle applikasjoner. De er spesielt gode for bruk i tøffe og utsatte miljøer. Gode tilpasningsmuligheter gjør at THK kan levere spesialtilpassede produkter som tåler tøff behandling.

THK sitt firmanavn står for 'Robusthet,' 'Høy kvalitet,' og 'Kunnskap.' Målet deres er å bidra til forbedringer i samfunnet og utviklingen av industrien, ved å fokusere på disse tre prinsippene både i deres prosess for teknologiutvikling og produksjon av produkter.

THK har flere produksjonsenheter både i Europa, Amerika og Asia. For øyeblikket jobber omtrent 14 000 personer i THK-konsernet.

Fakta om produsenten

  • Grunnlagt i 1971
  • Hovedkontor i Tokyo, Japan

Eksempel på produkter

Vis produkter fra THK

Eksempel på produkter

THK  Skinnestyring fra OEM Automatic As

SKINNESTYRING, THKs HOVEDPRODUKT

Et produkt som gjør det mulig å utvikle maskiner med høy presisjon, høy stivhet, lavt energiforbruk, høy hastighet og lang levetid. Skinnekontrollen finnes i flere ulike utførelser, som for eksempel med/uten kulekjede, med/uten rullekjede og tradisjonell.
THK Kuleskruer

KULSKRUE, EN EFFEKTIV MATNINGSSKRUE

Takket være at kulen utfører en rullende bevegelse mellom skrueakselen og mutteren, blir dette en svært effektiv matningsskrue. Sammenlignet med en konvensjonell trapetsformet skrue, krever denne produktet bare en tredjedel så mye vridmoment. Dette gjør den velegnet når man ønsker å spare energi og/eller redusere dimensjonene på drivmotor/gir.
THK skinnestyring

SKINNESTYRING MED KULEKJEDE

SHS, SSR, SHW, SRS, SCR, EPF, SVR/SVS

Bruk av kuleholdere eliminerer friksjonen mellom kulene, noe som gir lav støy, akseptabelt kjørelyd, langvarig vedlikeholdsfri drift og svært rask respons ved høye hastigheter.
THK skinnestyringer

SKINNESTYRING (TRADISJONELL)

HSR, SR, NR/NRS-X, HRW, SRS-G, RSR, HR, GSR, CSR, MX, JR, HCR, HMG, HDR

Denne typen skinnekontroll finnes i en rekke ulike utførelser, fra miniatyrer med 1 mm skinnebredde til store vogner med statisk bæreevne på 760 tonn.
THK Kuleskrue

KULSKRUE I DIN-STANDARD

EBA, EBB, EBC, EPA, EPB, EPC

I THK's kulskruer i DIN-standarden ruller lastede kuler i sporet mellom skrueakselen og mutterens gjenger. Dette gjør at skruen/mutteren kan håndtere aksialbelastninger. For å tillate en uendelig aksial bevegelse, må kulene, etter at de har nådd slutten av den belastede syklusen, føres tilbake til begynnelsen av gjengene igjen. Dette kan gjøres på ulike måter, for eksempel ved at kulen hopper tilbake over et par gjenger via et utvendig rør, eller ved at det er en passasje gjennom hele mutteren tilbake.
THK presisjonsskrue

PRESISJONSSKRUER MED KULEHOLDER

SBN-V/SBN, SBK, HBN, SDA-V, SBKH

En kuleskrue som gir lavt støynivå, små momentvariasjoner og langvarig vedlikeholdsfri drift ved bruk av kuleholdere.
THK linæreenheter

LINJÆRENHETER MED HØY PRESISJON

SKR/KR linjærenheter har høy stivhet og presisjon. De har en skinnestyring i kombinasjon med en integrert kuleskrue. Ved bruk av en linjærenhet kan man redusere antall detaljer og senke konstruksjonskostnadene. SKR gir drift med høy hastighet, lavere lydnivå og lengre vedlikeholdsfri drift sammenlignet med den konvensjonelle modellen KR, takket være bruk av kulekjede/kuleholder i skinnestyringen og kuleskrueenheten.
THK linærenheter i aluminium

LINJÆRENHET MED ALUMINIUMSBASE

GL/GL-N består av en aluminiumsplate som kan kombineres med en skinnestyring, en standardisert overkant, ulike drivsystemer osv. GL-N har kulelagerforsynte LM-styringer som brukes i guidingen. Skrue- og beltealternativer er tilgjengelige for drivsystemet. Modellen GL er en enakslet linjærenhet som gjør det mulig å integrere en kuleskruv- eller remskruvdrift.
Kundesupport

For pris og leveringstid, logg inn eller ta kontakt med vår kundesupport

phone 32 21 05 05

Send e-post Send e-post